2015. augusztus 18., kedd

Az elfeledett bloggerekért

üdv mindenkinek
Mielőtt megmagyaráznám Nektek ennek a bejegyzésnek a címét, had köszönjem meg a blog legeslegelső díját Nessa-nak, aki talán elképzelni sem tudja mennyire boldoggá tett ezzel.
Nem csak azért, mert az első díjamat kaptam Tőle, hanem mert most nem egy "hétköznapi" díjról van szó. Köszönöm drága Nessa! 

És akkor térjünk rá a lényegre;

Biztos, hogy Ti is találkoztatok már olyan bloggal - legyen akármilyen jellegű - aminek a kinézetét gyönyörűnek, - igényesnek találtátok, a történetért teljesen oda voltatok, és sok más is, hiszen rengeteg olvasója volt az oldalnak. Ennek ellenére, mégis alig-alig volt olyan, aki szánt pár percet egy komment megírására, esetleg kevesebb mint fél percet arra, hogy nyomjon egy pipát a bejegyzés alatt. Akik blogolnak biztos tudják, hogy az ember amellett, hogy önmagának ír, Nektek olvasóknak is egyben. Hihetetlenül sokat számít egy kedves megjegyzés, egy építőjellegű kritika, esetleg egy gombnyomás amellett a pipa mellett, hogy Tetszett. 
Biztos sokatoknak van kedvenc története, e mellett pedig még sok másik olyan, amit egyszerűen csak szerettek olvasni. Képzeljétek magatokat egy kicsit az említett történt íróinak a helyébe. Egy igényesebb munkát megírni nem tíz perc.. Vannak, akik órákat töltenek vele, olyankor minden mást kizárnak, és minden figyelmüket maximálisan ennek szentelik. Amíg ti a barátaitokkal, családotokkal vagytok valami szuper helyen vagy csupán csak otthon együtt, addig ők mindenkitől elszigetelve elvonulnak a kis saját világukba, és teljes erőbedobással írják meg Nektek az újabb és újabb részeket. Mert azok szemei előtt, akik bármilyen blogot írnak, csak az olvasók lebegnek. 
Az ilyen blogokért indította el Astrid Haynes, az Innocence blog írója a Mozgalom az elfeledett bloggerekért kampány-t. 
Ennek a kampánynak a részleteit Astrid blogjának linkjére kattintva is megtaláljátok, de most én is leírom ide Nektek. 

1.; Megköszönöd annak, akitől a "díjat" kaptad, hiszen ennyi mindenkinek jár, és ez az alapműveltség része. 
2.; Beleolvasol annak a blogjába, akitől kaptad.
3.; Ha tetszik, hagyj nyomot magad után, hiszen ennyit megérdemel, főleg ha a tetszésedet is elnyerte. Ha nem, akkor ezt nyilván kihagyhatod.
4.; Írj három dolgot, ami tetszett a történetben, vagy az íróban. 
5.; Írj két dolgot, amin viszont még javíthatna. Ennél a lépésnél nagyon figyelj, hogy ne legyél bántó, és a tanácsaid építő jellegűek legyenek! 
6.; Írj egy kis ajánlót, hogy mit gondolsz összességében a blogoról, kinek ajánlód, stb. 
7.; Küldd tovább embereknek, de figyelj, hogy legyenek köztük olyanok, akik szerinted jól írnak, de nem kapnak elegendő figyelmet. Arra figyeljetek, hogy ne küldjétek el olyannak, aki már rengetegszer megkapta.
8.; Rakjátok ki majd a modulsávotokba a lent látható képet, de úgy, hogy erre a bejegyzésre mutasson. : ) 

1.; Mikor elkezdtem olvasni a prológus első pár sorát, már akkor láttam, hogy ez nem egy mindennapi történet. Tetszik, hogy egybegyúrtad a két bandát, ez különlegessé teszi a blogot. Sok olyan bloggal találkoztam, ami ilyesmivel próbálkozott, de nem mindegyik írónak sikerült jól összehoznia ezt. Neked azonban különösen jól sikerült. Gratulálok. : ) 
2.; Nem sok olyan történettel találkoztam eddig, amiben Liam lett volna a főszerepben, már ez is jó pont volt. Amikor elolvastam Liam jellemzését nagyon kíváncsi lettem, hogy vajon a történetben tényleg megtartod-e ezt a vonalat, és ilyen lesz a személyisége. Kellemeset csalódtam, hiszen megtartottad, és ez nagyon tetszik. Liam kivétel nélkül majdnem minden blogban a csendes jófiú, az apafigura. Jó volt most olyan történetet olvasni, amiben ez nem pont így alakul.
3.; Én személy szerint egyszerűen imádom a párbeszédeidet. Nem tudnám megmondani, hogy miért, de egyszerűen imádom őket. 
+.; Ha nem haragszol, egy plusz pozitívumnak megemlíteném, hogy nagyon jól írod le a   cselekményeket. Részletesen, élethűen, így minden olvasó látja maga előtt a történteket.  Emelett pedig szeretném még megdícsérni a fejlécet és az oldal kinézetét. Egyhangú, letisztult. Szép. Emelem kalapom. : )

Az igazat megvallva, akárhogy kerestem, semmit nem találtam, amibe bele tudnék, vagy bele szeretnék kötni. Lehet, hogy ez azért van, mert időhiányban szenvedek, és tényleg nem volt most időm minden fejezetet elolvasni, bár ezt nem hinném. Szentül hiszem, hogy amikor leülök, hogy elolvassam elejétől a végéig - mert elfogom - akkor sem fogok ilyen hibákba belefutni.
Éppen ezért, olyanokat sorolok fel hibaként, amiket szigorúan véve talán nem is kellene annak venni.

1.; Nem sokszor, de párszor belefutottam, hogy elgépeltél egy-egy szót. Ez egyébként nem szemet tűnő, de ha úgy írod el, hogy a szó még elírva is helyes, akkor bizony betudja ködösíteni az ember fejét. Ezt vicces, hogy pont én jegyzem meg, hiszen velem ez állandó jelleggel fordul elő. Ha nem olvasnám át többször a dolgokat, akkor olyan dolgokat publikálnék, hogy Isten se tudna kiigazodni rajta. ; ) 
 2.; Sokáig gondolkodtam, hogy mit írjak még ide. Végül úgy döntöttem, hogy egy olyan apróságot jegyzek meg, ami talán nekem egyedül szúrt szemet; A blogod szép, egységes - mint azt már olvashattad. Az egész egy színvilág, azonban a chat kitűnik azzal a fehér-bordós színével. Azt ha átállítanád egy más színre, akkor sokkal kevésbé vonná el az ember figyelmét. : ) 
Ezt a nagyszerű történetet pedig ajánlanám azoknak, akik szeretik a nagy dumás szereplőket, a szerelmi szálak szövődését, az izgalmakat, és persze elsősorban 5SOS vagy One Direction rajongók.
A kimondottan Liam-párti rajongóknak is tudom ajánlani, hiszen ebben a történetben Liam egy olyan változatát ismerhetik meg, amilyennel még nemigen találkozhattak.

Ezt a díjat pedig szeretném elküldeni a következő íróknak; 
Hát, ennyi lett volna. Már végére is értünk ennek a bejegyzésnek. Szerény véleményem szerint ez a kampány hihetetlenül jó ötlet volt, hiszen így tényleg kaphatnak egy kis figyelmet azok, akik tehetségük ellenére eddig nem kapták meg a megérdemelt elismerést. Szeretném még egyszer megköszönni a díjat Nessa-nak, nagyon hálás vagyok neki, és remélem, hogy ez minél több emberhez el fog jutni. 

. . .

Megmondom őszintén, egy kicsit aggódtam, hogy egy ilyen jellegű blogra nem lesz itt kereslet, és éppen ezért nem fogom tudni sokáig élni hagyni a kis oldalamat, de hála Nektek kezdek fellélegezni. Szeretném megköszönni a két feliratkozónak, és annak a két ismeretlennek, akik nyomtak egy-egy pipát a bejegyzés alatt. Nagyszerűek vagytok! : ) 
Egyenlőre sajnos nem tudom megmondani, hogy mikor, de a napokban ismét jelentkezni fogok egy új bejegyzéssel, remélem tetszeni fog Nektek és azután is velem tartotok. : ) 
Legyen további szép napotok, élvezzétek a nyár utolsó napjait. 
Találkozunk legközelebb, addig is legyetek jók! ; * 

2 megjegyzés:

  1. Drága Zora!
    Nagyon szépen köszönöm a véleményt, hihetetlenül sokat jelent! <3

    VálaszTörlés
  2. Drága Nessa!
    Ne viccelj, ez a legkevesebb! Én szeretném még egyszer megköszönni ezt a különleges díjat! ♥

    VálaszTörlés